hemEAPONLINE

Kérdezz online. Segítünk!

Kérdezd online szakembereinket és kapj gyors választ kérdéseidre.
Add meg felhasználóneved és jelszavad a belépéshez.

Próbáld ki az EAP Chat okostelefon alkalmazást is:

Szűrővizsgálatok és beutalók

Nőknek az emlőrák és méhnyakrák szűrésre behívót küldenek. Amennyiben ez elmarad keresse fel háziorvosát.

Kalória szükséglet

Mennyit ehetünk meg egészségesen? Őrizze meg a táplálkozás és a testmozgás egyensúlyát Mindenkinek más a kalória szükséglete, életkortól, nemtől és a fizikai aktivitástól függően. Keresse ki az Önre jellemző ajánlott kalória fogyasztást!

Haskörfogat

Az egészség szempontjából nemcsak a szervezetünkben felhalmozódott zsír mennyisége jelent kockázatot, de a felhalmozódás helye is. Ha a túlsúlyos ember alakja inkább almára emlékeztet, akkor az illető hajlamos a zsírt elsősorban deréktájon, illetve a hason felhalmozni.

SEGÍTSÉG: A dohányfüstmentes életért

A magyar lakosság 17 százaléka leszokott dohányos, a dohányzásról lemondani tehát Magyarországon sem illúzió. 2004-ben a dohányosok 64 százaléka tervezte, hogy le fog szokni a dohányzásról. Sőt, a leszokáshoz többféle segítséget vehetnek igénybe a dohányosok.

Az anyajegyek önvizsgálata

Az első lépés, hogy a testünket feltérképezzünk, hol és mennyi anyajegyünk van. A probléma főleg azokkal van, amelyek erős napfénynek vannak kitéve (pl arcon, nyakon, dekoltázsban) vagy irritáció éri gyakran, ami általában valami ruhadarab, pánt, öv. Ezekre még sűrűbben érdemes rápillantani, hátha sérülnek.

A preventív fogászatról

A fogászati ellátásban minden túlzás nélkül kimondható hogy óriási szerep jut a megelőzésnek: a prevenciónak. A preventív fogászat célja a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése, valamint kifejlődésük meggátlása. 


 

A méhnyakrák megelőzése

Évente 600-700 nő hal meg méhnyakrákban. Az életkoruk az egyre fiatalabb korosztály felé tolódott az elmúlt évtizedben. Szomorú statisztikák ezek, szomorúak lennének még akkor is, ha egy nehezen felismerhető és rosszul kezelhető rosszindulatú betegségre vonatkoznának. De a méhnyakrák talán az egyetlen tumoros folyamat, mely szinte "időt kínál" nekünk, hogy felismerhessük, hogy könnyen kezelhessük. Ha azonban ezt a lehetőséget nem használjuk ki, úgy a lehető legdurvábban ellenünk fordul és terjedése már szinte alig akadályozható meg. Életeket követel. Fiatal nők életeit. Olyanokét, akik élhettek volna.