hemEAPONLINE

Kérdezz online. Segítünk!

Kérdezd online szakembereinket és kapj gyors választ kérdéseidre.
Add meg felhasználóneved és jelszavad a belépéshez.

Próbáld ki az EAP Chat okostelefon alkalmazást is:

Tippek saját otthont vásárlóknak

Saját lakást vásárolni, vidám esemény. Íme néhány dolog, melyet tanácsos fontolóra venni, amint beköltözik.


Tippek

 

  • Kezdjen el gyűjteni egy „VÉSZHELYZET KASSZÁBA”, mely egyrészt a váratlan javítási munkálatok költségét, másrészt, amely jelzálogkölcsönének minimum két havi törlesztő részletét fedezi.
  • Vegye fontolóra, lakásának alapbiztosítása mellé egy olyan kiegészítő lakásbiztosítást (lakás minőségi garancia) megkötését, mely meghatározott időre védelmet nyújt az esetlegesen felmerülő költséges javítások esetére, és amely ellen nem nyújt védelmet a lakás alapbiztosítása.
  • Jelöljön ki otthonában egy olyan biztonságos helyet, ahol a lakásvásárlás minden fontos dokumentumát, beleértve a jelzáloglevelet, a közjegyzői okiratot, a hitelszerződést őrzi.
  • Különítsen el minden fizetés alkalmával pénzt az ingatlan adójára és a biztosítási díjakra.
  • Kerülje el a magas villanyszámlákat azáltal, hogy rendszeresen tisztíttatja, karbantartatja a háztartási gépeket (pl. elektromos ruhaszárító, ventillátor, légkondicionáló). Ellenőrizze,hogy a hűtő ajtaja valóban hermetikusan zár- e. Helyezzen el a hűtő ajtajában egy 1 dolláros bankjegyet, majd csukja rá az ajtót. Ha az egy dollárost könnyedén ki tudja húzni,akkor a hűtője nem zár hermetikusan, tehát vagy állít az ajtón, vagy kicserélteti az ajtót záró tömítést. 
  • Ellenőrizze az ajtók, az ablakok, a tető hézagait, huzatosságát. Ha szükséges, szigetelje azokat. A hézagok és a ház huzatossága miatt magas energiaszámlákat fizethet.
  • Engedje le a vizet minden ősszel a vízmelegítőből és a tartály aljáról távolítsa el az üledéket, hogy kifogástalanul működjön. Ez jó alkalom arra, hogy karbantartassa fűtőrendszerét és cseréltesse ki a szűrőket is.
  • Legalább évente kétszer ellenőriztesse a füst és szén-monoxid mérőket. Az ilyen mérők többnyire jellegzetes hangot adnak ki, amikor lemerülő félben vannak.