hemEAPONLINE

Kérdezz online. Segítünk!

Kérdezd online szakembereinket és kapj gyors választ kérdéseidre.
Add meg felhasználóneved és jelszavad a belépéshez.

Próbáld ki az EAP Chat okostelefon alkalmazást is:

A házasságkötés

Gratulálunk! Ha házasságot fogtok kötni, akkor valószínűleg már tudjátok, hogy te és a házastársad összeilletek-e. Itt van néhány tanács, amelyek segítenek neked és a kedvesednek megtervezni a közös jövőt.


Tippek

  • Döntsd el, hogy hol fogtok élni, miután összeházasodtatok. Fel fogja adni valamelyikőt a lakását? Vagy mindketten feladjátok a külön lakásotokat és egy új helyre költöztök együtt? Közösen vesztek házat?
  • Egyik eljegyzés utáni első beszélgetésetek témája feltétlenül az legyen, hogy milyen mértékben fogjátok jövendőbeliddel az anyagiakat egyesíteni.
  • Hozzatok létre egy közös költségvetést, amely tartalmazza az esküvő hozzávetőleges költségeit, beleértve (a gyűrűket is)éés a nászút költségeit és mindezt hogy fogják fizetni. Tekintsétek át egymás egészség, élet autó és más fajta biztosításait, hogy el tudjátok dönteni, melyeken kell változtatni és milyeneket kellene még hozzá kötni.
  • Tekintsétek át az alkalmazotti juttatásokat is,és döntsétek el, hogy egyesíteni fogjátok e azokat vagy megmaradnak egymástól függetlenül.
  • Vitassátok meg a gyermeknevelésről és a gyermekek fegyelmezéséről alkotott nézeteiket.
  • Készítsetek tervet, hogy hogy fogjátok megosztani az ünnepeket a családtagok között.
  • Osszátok meg befektetési céljaitokat egymással (nyugdíj, otthon, iskoláztatás-mindketten megvalósíthatjátok álmaitokat.
  • Beszéljétek meg, kinek milyen adóssága és vagyona van, hogy meghatározhassátok havi kiadási szokásaitokat. Belevéve a lakás/ház fizetnivalóit, az autó- és a diákhitelt, a hitelkártya mérlege. Fontoljátok meg,hogy melyikőtök fogja minden hónapban befizetni a számlákat és rendszeresen tájékoztatni a másikat az aktuális kiadásokról.
  • Még az esküvő előtt döntsétek el, hogy te és a partnered milyen ingatlant fogtok közösen birtokolni. Vitassátok meg a végrendelet, ügyvédi letétek, felhatalmazások szükségességét, egészségügyi irányelvek, befektetések bejegyzései, nyugdíj számlák és biztosítási irányelvek körét. Ha jogi tanácsra lenne szükséged, vedd fel a kapcsolatot munkaadód jog- segély szolgálatával az alábbi számon.